Hollands stoofpotje uit de DO.
- Category: nl
- Cuisine: do
Description
Hollands stoofpotje uit de DO.
Ingredients
- 4 uien;
- 1 kilo gravy of
- 1 kilo runderlappen
- 2 appels;
- 5 jeneverbessen;
- 2 laurierblaadjes;
- 30 gram bloem;
- 3 kruidnagels;
- Reepje ontbijtkoek ( peperkoek );
- 2 eetlepels appelstroop;
- 25 gram braadboter;
- Een scheutje olijfolie;
Instructions
- Vooraf dient eerst het rundvlees in stukken te worden gesneden.
- Datzelfde geldt voor de uien, het reepje ontbijtkoek en de appels.
- Als dit is gedaan kan de braadboter in de DO worden gedaan, met een beetje olijfolie.
- De olijfolie heeft als functie om de temperatuur snel doen op te laten lopen.
- Als de boter is gesmolten, kan het rundvlees in de DO worden gedaan.
- Het vlees moet bruin gebakken worden. Vervolgens kunnen de uien erbij worden gedaan.
- De uien moeten eventjes meegebakken worden, doe de bloem er ook bij.
- De bloem moet er door heen geroerd worden, zodat het over de hele pan is verdeeld.
- Vervolgens moet er water bij geschonken worden, tot dat alles net onder water staat.
- Vervolgens kunnen de laurierblaadjes, de kruidnagels, de bouillonblokjes en de jeneverbessen erbij worden gedaan.
- Het is belangrijk dat de bouillonblokjes smelten, alles moet goed door elkaar heen worden geroerd.
- Breng daarna alles aan de kook. De ontbijtkoek kan worden toegevoegd samen met de appel.
- Als laatste moet de appelstroop worden toegevoegd.
- Vervolgens moet alles goed door elkaar heen worden geroerd.
- Doe het deksel op de DO en laat alles op een licht vuurtje ongeveer 2 uur stoven.