dongpo rou bacon

pork belly sous vide

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
buikspek sous vide

dongpo rou spek

  • Author: Jan Aalvink
  • Category: do
  • Cuisine: chinese

Description

Chinees gestoofd buikspek,

Zelf hou ik er van om als laatste het even te grillen.


Ingredients

Scale
  • 750 gr buikspek aan een stukje – 4 el ma?solie – 1 el sesamolie – 3 el sojasaus – 2 el griessuiker – peper en zout

Instructions

  1. Heerlijk gestoofd spek zoals bij de Chinees! Vraag bij de slager uitdrukkelijk naar “buikspek” en laat het uit een stuk snijden, met het zwoerd er nog aan.
  2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat daarin het stuk buikspek 1 minuut koken. Haal het vlees meteen weer uit de pan en dep het goed droog met keukenpapier.
  3. Laat de 2 soorten olie warm worden in een stoofpot en laat het vlees langs alle kanten goudbruin kleuren. Giet er de sojasaus over en bestrooi langs alle kanten met peper, zout en suiker. Dek af en laat 2 uur heel heel zachtjes stoven. Keer het vlees regelmatig om.
  4. Serveer goed heet, in dunne plakken, en als u het helemaal in stijl wil serveren, geeft u er bamboescheuten, sojascheuten, gebakken oesterzammen en rijst bij.

 

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4040 reviews.