Herten poulet stoofpot
Description
In de winter zijn ook de wildpoulets favoriet, want je maakt heerlijke stoofpotjes van wild zwijn, hert, ree of haas.
Ingredients
- 500 gram hertenpoulet, in blokjes van 3 x 3 cm
- 1 bakje champignons naar keuze, in plakjes
- 6 grote uien, in ringen gesneden
- 1 winterwortel, in kleine stukjes
- stukje ontbijtkoek van ca. 10 cm
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 1 liter rode wijn of kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- bloem
- pakje roomboter
- zout en peper
Instructions
- Strooi wat zout en peper over het hertenvlees en rol het daarna ruim door de bloem. Bak dat in half pakje roomboter rondom aan voeg daarna lepel voor lepel de wijn of bouillon toe, maar laat het niet te dun worden.
- Bak in een andere pan de in ringen geneden uien aan en voeg die aan de andere pan toe. Doe hier ook de in kleine stukjes gesneden winterwortel en de gesneden champignons bij en de laurierblaadjes.
- Voeg nog wat vocht toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur zo laag dat het nog net borrelt en laat dit zo’n 2 uur opstaan.
- Haal de laurierblaadjes na 2 uur eruit, doe de zilveruitjes erbij en verbrokkel het stuk ontbijtkoek erdoor. Laat dit nog 30 minuten zacht opstaan en je hebt een heerlijke stoofschotel
- Serveer met aardappels en bijvoorbeeld rode kool of probeer het ook eens bij de zuurkool.
Notes
Bij dit recept nodig: