Cow cheek from the bbq

beef cheeks

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Runderwangen

Koeienwang van de bbq

  • Author: jan aalvink

Description

Een heerlijk recept van:

Remko Oude Elferink


Ingredients

Wangen:

Ingrediënten: – 1kg wangen – 10 gram grof gemalen peper – 10 gram zeezout. – 5 gram paprikapoeder – 250ml Guinness bier (uit blik) – 2 eetlepels appelstroop – 1 eetlepel worchestershire saus.

Voor de saus: – 1 ui – 150ml tomaten ketchup – 125ml Guinness bier – 1 eetlepel Appelstroop. – 1 eetlepel bruine suiker.


Instructions

bereiding: – verwijder alle harde stukken vet en vlies van de wangen. – wrijf de wangen in met een beetje olijfolie of zonnebloem olie zodat de rub blijft plakken. – kruid de wangen met de rub van zout/peper/paprika. – maak de bbq klaar voor indirect bbq’en op een temperatuur van 130gr. – voeg rookhout toe (Hickory) en leg de wangen 2 uur op de bbq om te roken. – na 2 uur haal je de wangen van de bbq af en stop je ze in een aluminium bakje – voeg aan dit bakje 250ml bier, 2 eetlepels appelstroop en 1 eetlepel worchestershire saus toe. (Dit mengsel kun je evt voor de tijd even in een pannetje warm maken om het afkoelen van het vlees te voorkomen). – dek af met aluminiumfolie en maak het goed dicht langs de randen zodat het goed kan stoven. En plaats de bak terug op de bbq. De ketel temperatuur heb ik iets verhoogd naar 140 graden. – controleer na 2 uur de gaarheid van de wangen door er in te prikken met een thermometer, wanneer die er als boter in gaat zijn ze gaar. Bij mij was de kerntemperatuur ongeveer 97graden. Als het nog niet mals is, terug afdekken en een half uur later nog een keer controleren. Wanneer de wangen zo goed als klaar zijn kun je de saus vast maken. – snipper een uitje en bak ze in boter tot ze glazig zijn – voeg de ketchup, bier, appelstroop en bruine suiker toe en breng aan de kook. – laat het 5 a 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Wanneer de saus aan de kook is haal je de wangen van de bbq en haal je ze uit het bakje. Het vlees is botermals en kun je met 2 vorken uit elkaar trekken. Doe het gepulde vlees in een schaal en voeg de saus toe aan het vlees. Roer het om zodat alles goed gemengd is en serveer direct. Heerlijk bij wat patat of op een broodje.


Sale!

BBQ American style

bavette

19,50
Sale!

BBQ American style

Pork neck s/b

9,5023,75
Sale!
21,99
Sale!

BBQ American style

spare ribs

11,99

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.