CHEESY BACON MEATBALL BOMBS
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 55m
- Total Time: 1h
- Category: bbq
- Method: BBQ
- Cuisine: Amerikaans
Description
Een van de lekkerste BBQ-snacks maak je met dit aangepaste moink balls recept. Een echte barbecue classic die makkelijk te maken is en altijd goed in de smaak valt.
Ingredients
- 500g HOH gehakt of rundergehakt
- 30 gram panneermeel
- 1 ei geklopt
- 60 ml. melk
- 60 ml. bbq saus plus extra voor smeren
- 1el. verse gehakte peterselie
- flinke snuif peper
- 150 gr. geraspte cheddar
- 60ml. Mayonnaise
- 5–6 grote witte uien
- 200g plakjes bacon
Instructions
- Meng alles voor het gehakt in een kom behalve de mayo en kaas, meng dat in een andere kom.
- Maak een soort van hamburger van het gehakt en verdeel daar het kaasmengsel over , rol dicht en maak er een bal van.
- Snijdt vevolgens de boven en onderkant van de uien ( wel eerst ff pellen natuurlijk ) en gebruik per bal 2 schillen.
- Rol vervolgens in bacon , 2 a 3 reepjes per bal
- Leg ze op de geprepareerde bbq voor 45 minuten op 120 graden indirect, deksel gesloten.
- Na 45 minuten bestrijk je de gehaktballetjes met de bbqsaus en gaar je de kleverige gehaktballetjes nog 30 minuten.
Eet smakelijk.
Notes
Bij dit recept nodig: