Burnt ends van buikspek
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo buikspek zonder zwoerd
· 2 eetlepels mosterd
· 2 eetlepels BBQ rub
· 15 gram roomboter
· 2 eetlepels bruine suiker
· 8 eetlepels BBQ saus
· 2 eetlepel honing
· Peper en zout
Benodigdheden
· Dutch Oven / aluminium bakje met dekseltje
· Blokje rookhout
Instructions
Voorbereiding van de burnt ends:
1. Steek de BBQ aan en maak hem klaar om indirect te grillen op 130 graden.
2. Als je buikspek met zwoerd hebt gekocht, snijd dit ervan af.
3. Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter.
4. Smeer de blokjes in met de mosterd.
5. Strooi nu over de blokjes buikspek de BBQ rub, zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
Bereiding van de burnt ends:
1. Leg een blokje rookhout tussen de kolen.
2. Leg de blokjes buikspek op het rooster van de BBQ en sluit de deksel. Laat dit roken voor ongeveer 2,5 uur.
3. Haal de blokjes buikspek voorzichtig van de BBQ en leg ze in een Dutch oven of een aluminium schaaltje.
4. Snij de boter in plakjes en leg dit tussen de buikspek blokjes, strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover.
5. Leg de deksel op je dutch oven of dek het aluminium bakje af met aluminiumfolie en leg dit weer op de BBQ voor 1,5 – 2 uur.
6. Na 2 uur mogen de burnt ends van de BBQ.
7. Pak een nieuwe schaal en verwarm de BBQ saus met de honing.
8. Doop de Burnt ends in de saus en leg ze in de schone schaal.
9. Zet deze schaal nu weer op de BBQ onafgedekt voor ongeveer 15 – 30 minuten. Wel de deksel van je BBQ dicht, totdat de saus mooi is gekarameliseerd.
10. Eet smakelijk
BBQ American style