Bavette met Polenta
Description
Recept van Marco van Houten
Instructions
Voorbereiding:
Smeer de Bavette in met de olijfolie en bestrooi hem vervolgens met peper en zout.
Bereiding
Breng 1,5 liter water aan de kook samen met een snufje zout. Als het water kookt zet je hem zachter en zorg je dat het water rond het kookpunt blijft. Voeg langzaam de polenta bij het water.
Blijf nu voortdurend roeren voor ongeveer 20 minuten. Je zal nu gaan merken dat de polenta dikker wordt. De polenta is klaar als de zijkanten los laten bij het roeren. Doe de polenta nu in een ingevette ovenschaal en laat de het nu afkoelen.
Als de polenta is afgekoeld mag die uit de ovenschaal. Draai de ovenschaal om. Snij de polenta in gelijken stukken.
Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte, temperatuur mag 250 graden zijn.
Tijd om de Bavette te grillen. Leg de bavette op de grill direct boven de kolen. Draai de bavette na 3 minuten om en laat hem nog eens 3 minuten liggen. Nu draai je hem weer om en steek je een kerntemperatuurmeter erin. Als deze 48 graden aangeeft is je bavette klaar en laat je hem rusten onder aluminium folie voor 15 – 30 minuten.
Nu heb je mooi de tijd om de polenta te grillen, dit doe je ook boven de kolen. Smeer wel de polenta in met olijfolie en breng ze op smaak met peter en zout. Grill de polenta voor 3 minuten per zijde.
Serveer het met gewokte groenten. Eet smakelijk
BBQ American style