Bavette pinwheels
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· Bavette, mooi dik stuk
· Bosui
· 1 teentje knoflook, fijn gesneden
· 1 rode peper, fijn gesneden
· BBQ rub. Naked gun powder van No Rubbish
· Pecan noten, gehakt
· bindtouw
· Houten prikkertjes
Instructions
Voorbereiding:
1. Snij de bavette open. Dit doe je door je mes op de lange kant in het midden te zetten, snij hem in tot 0,5 cm van het einde. Klap hem nu open.
2. Snij de bosui door de helft en blancheer deze kort, leg daarna in koud water.
3. Strooi de knoflook, rode peper, pecannoten over de bavette.
4. Let de bosui over de hele lengte in het midden.
5. Strooi de BBQ rub over de bavette
6. Rol de bavette over de lange zijde op en zet hem vast met prikkers om de 2 centimeter.
7. Bind nu met het bindtouw naast elke prikker de bavette op.
8. Snij nu schijven van 2 centimeter van de bavette. Snij elke keer tussen de prikkers en het touw.
Bereiding:
1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van 200 graden.
2. Laat direct je gietijzeren rooster mee verhitten als je die hebt.
3. Grill de bavette pinwheels 2 minuten per kant
4. Laat de pinwheels nog rusten voor een aantal minuten onder aluminiumfolie.
5. Eet smakelijk.
Offer