Basisrecept Picanha uit de oven of pan
- Method: Bakken
- Cuisine: Nederlands
Description
Basisrecept om een Picanha te bereiden met de oven of pan
Instructions
- Laat de picanha eerst op kamertemperatuur komen voordat je de picanha gaat bakken in de pan. Haal het een uur voor de bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de oven op 90 ℃. Kerf met een mes een ruitpatroon in het vet. Bestrooi het staartstuk vervolgens met peper en zout.
- Verhit een braadpan 2-3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur daarna iets lager.
- Bak het vlees eerst 2 minuten op de vetkant. Draai om en bak de andere zijde 4 minuten.
- Leg het vlees hierna in een ovenschaal met de vetkap naar boven. Zet het in de oven tot het een kerntemperatuur van 50 – 52 ℃ heeft bereikt.
- Laat vlees buiten de oven 5 minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Hierdoor verdelen de vleessappen die veel smaakstoffen bevatten zich door het vlees.
- Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes tegen de draad in.
Notes
Bij dit recept nodig:
BBQ American style