Adana kebab
Description
Adana kebab: Een recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 witte ui
· 40 gram rucola
· 2 teentjes knoflook
· 1/2 rode peper
· 1/2 rode paprika
· 500 gram rundergehakt
· 1 theelepel komijnpoeder
· 1 theelepel paprikapoeder
· 1/2 theelepel knoflookpoeder
· Peper en zout
Instructions
Voorbereiding van de Adana kebab:
1. Doe de ui, rucola, knoflook, rode peper en de paprika in een keukenmachine en meng dit fijn, maar niet te fijn.
2. Meng de puree met het gehakt in een kom. Voeg hieraan ook het komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout toe.
3. Meng alles goed door elkaar.
4. Deel het gehakt in 4en en maak er langwerpige platte staven van.
5. Leg de kebabs nu voor 30 minuten in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
Bereiding van de Adana kebab
1. Steek je BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 200 – 250 graden.
2. Grill de kebabs nu op de BBQ. Zorg voor een kerntemperatuur van 70 graden.
3. Eet smakelijk
Offer