Eendeborst filet van de bbq
Description
Eendenborst is een verassend lekker stukje vlees en het is gemakkelijk op de barbecue te bereiden. Dit doen we door de eendenborst direct te grillen.
Instructions
- Leg de eendenborst op een snijplank met de vetrand naar boven. Snij met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag. Zorg er hierbij dat je het vlees niet meepakt, maar alleen de vetrand.
- Bestrooi de eendenborst met wat zout.
- Maak de barbecue gereed voor direct grillen. Leg de eendenborst met de vetrand naar beneden op het rooster. Let op: door de vetrand kan er veel rook ontstaan. Doe dan de deksel op de barbecue. Dit om te voorkomen dat er te veel lucht bij komt.
- Draai de eendenborst na 5 minuten om en grill de andere kant nog 3 minuten. Het vlees is klaar bij een kerntemperatuur van 58 ℃.
- Haal het vlees van de barbecue en laat het een aantal minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
- Snijd de eendenborst in plakjes en bestrooi het met peper.
Notes
Bij dit recept nodig: