Draadjesvlees van de BBQ

stoofvlees-basis
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
stoofvlees-basis

Draadjesvlees van de BBQ

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl

De truc van draadjesvlees is dat je het collageen en het bindweefsel moet omzetten in gelatine. Dat collageen duurt even. Ik gebruik meestal riblappen voor mijn draadjesvlees.


Ingredients

Scale

Ingrediënten: ·

  • 1,5 kilo riblappen
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 winterwortels in grote stukken
  • Klont roomboter
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 pot runderbouillon
  • 3/4 fles rode wijn
  • 2 eetlepels bindmiddel
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Dutch oven

Instructions

Voorbereiding van de draadjesvlees van de BBQ:

  1. Bestrooi de riblappen met peper en zout. Daarna bestrooi je het vlees met de bloem.

Bereiding van de draadjesvlees van de BBQ:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 200 – 220 graden. Laat je Dutch Oven mee verwarmen.
  2. Laat het klontje boter smelten in de Dutch Oven en bak het vlees per kant ongeveer 2 minuten tot het mooi bruin is.
  3. Haal het vlees eruit en bak de uien en knoflook in de Dutch Oven.
  4. Als de uien glazig zijn, blus je ze af met de rode wijn en vervolgens 3 kwart van de pot runderbouillon.
  5. Voeg nu de winterwortel, laurierblaadjes en 1 liter water toe.
  6. Nu mag het vlees terug in de Dutch Oven.
  7. Haal de Dutch Oven van de BBQ en bouw hem om naar een indirecte BBQ. Zorg dat de temperatuur zakt naar de 110 – 120 graden.
  8. Zet de Dutch Oven terug op de BBQ en laat het voor ongeveer 4 uur sudderen.
  9. Als het vlees uit elkaar valt haal je dit uit de Dutch Oven.
  10. Bouw nu je BBQ weer om naar directe hitte. Zet de Dutch Oven zonder het vlees weer op de BBQ.
  11. Ondertussen meng je de laatste runderbouillon met het bindmiddel. Goed roeren, je wil geen klonten. Voeg dit mengsel bij het vocht en breng het langzaam naar de kook.
  12. Ondertussen pluk je het vlees uit elkaar en voeg je dit bij het ingedikte vocht.
  13. Breng op smaak met peper en zout en serveer het met bijvoorbeeld rijst, friet of groenten.
  14. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3587 reviews.