Yakitori-Spieße aus Hühnerschenkelfleisch

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

yakitori

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Lekker recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· 4 – 5 kippendijen

· 1 knoflook, geperst

· 2 centimeter gember, geraspt

· 2 eetlepels ketjap manis

· 100 milliliter Mirin

· 120 milliliter sojasaus

· 100 milliliter water

· 1 eetlepel bruine suiker

· een half blokje kippenbouillon

· Houten of ijzeren spiezen


Instructions

Voorbereiding van de yakitori:

1. Als je houten spiezen gebruikt, leg ze dan ruim van te voren in het water. Anders zullen ze straks verbranden.

2. Meng de knoflook, gember, ketjap manis, mirin, sojasaus, water, suiker en het bouillon blokje in een pannetje en zet dit op het vuur.

3. Laat dit voor de helft inkoken tot een wat dikkere stroop en laat dit vervolgens volledig afkoelen op kamertemperatuur.

4. Snijd ondertussen de kippendijen in hele kleine blokjes.

5. Als de marinade is afgekoeld meng dan de blokjes kippendijen met de marinade en zet dit een nacht of minimaal 4 uur in de koelkast.

Bereiding van de yakitori:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 130 graden.

2. Haal de kippendijen uit de koelkast en uit de marinade, maar bewaar deze marinade, hiermee ga je straks de yakitori lakken.

3. Rijg de kippendijen aan de spiezen. Bepaal zelf maar hoeveel je er aan 1 spies gaat rijgen ;-).

4. Leg de spiezen op de BBQ en sluit de deksel.

5. Controleer na 20 minuten je kerntemperatuur. Is deze rond de 68 graden dan mogen ze eraf.

6. Bouw je BBQ nu om naar een directe BBQ met een hitte van ongeveer 200 graden

7. Leg de spiezen weer terug op het rooster en smeer ze in met de overgebleven marinade. Doe dit ongeveer 4x in het totaal.

8. Draai de yakitori af en toe en als ze mooi gekleurd zijn en de kern 74 graden is mogen ze eraf.

9. Eet smakelijk!


Angebot!

Angebot

Futter

51,99
Angebot!

Angebot

Picanha

Vanaf: 21,99
Angebot!
Vanaf: 10,99

Angebot

spare Ribs

12,99

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5006 reviews.