
Wild zwijn rug uit de oven
Description
wild zwijn rug uit de oven. Kerst kan beginnen
Ingredients
- 1,5 kg wildzwijnrug met bot.
- ui
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- zout
- peper
- 45 ml olie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°c (hetelucht).
- Dep de wildzwijnrug droog en verwijder pezen, vliezen en vet.
- Pel ui en knoflook en snijd ze in plakjes. Was de kruiden en dep ze droog.
- Strooi zout en peper over het vlees.
- Verhit de olie in een braadslee en bak hierin het vlees met de bottenkant naar boven aan.
- Draai het na 3-4 minuten om en leg ui, knoflook en kruiden op het vlees.
- Laat alles afgedekt met folie ongeveer75 minuten garen (midden) in de oven.Kern temperatuur minimaal 85 graden
Notes
Bij dit recept nodig: