Überfahrenes Huhn

roadkill-chicken
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
roadkill-chicken

Roadkill chicken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Met dit recept voor Roadkill chicken van de BBQ, ook wel “spatchcock chicken” genoemd, maak je een hele kip klaar. Door de kip plat te maken


Ingredients

Scale

Instructions

Voorbereiding

  1. Steek de BBQ aan en maak een indirecte zone van ongeveer 160 graden.
  2. Vlinder de kip. Dit doe je om hem op de borst te leggen, haar met een schaar langs beide zijden van de ruggengraat te knippen. Snij vervolgens met een keukenmes alle losse stukjes vel en vlees weg.
  3. Dit klinkt lastig, maar is eigenlijk heel simpel. Check YouTube voor diverse filmpjes.
  4. Voeg de helft van de BBQ rub bij de boter en meng deze. Breng dit botermengsel vervolgens aan onder de huid van de kip. Dit doe je door voorzichtig ruimte te maken met je vingers tussen de huid en het vlees. Zorg dat de huid niet scheurt.Smeer de buitenkant van de kip vervolgens in met de rest van de BBQ rub.

Bereiding

  1. Als de BBQ 160 graden is voeg je het rookhout toe aan het houtskool.
  2. Leg de kip nu op het indirecte deel van je BBQ. Steek een kerntemperatuurmeter in de borst van de kip en sluit de deksel van je BBQ nu. Gaar de kip tot de 68 graden en probeer zo min mogelijk de deksel van je BBQ open te doen.
  3. Meng ondertussen de BBQ saus, de chilisaus en het water met elkaar. Als de kip de temperatuur van 68 graden heeft bereikt, dan bestrijk je de kip met deze saus en sluit je de deksel weer snel. Gaar de kip door tot 75 graden en haal hem van de BBQ. Smeer voor het serveren de kip nogmaals met een dun laagje van de saus.

Notes

Bij dit recept nodig:

BBQ im amerikanischen Stil

Ganzes Huhn

9,50

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5100 reviews.