Tomatensuppe vom Grill

tomatensoep-van-de-bbq
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
tomatensoep-van-de-bbq

Tomatensoep van de BBQ

  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 70m
  • Total Time: 25 minute
  • Category: bbq
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Nederlands

Description

Tomatensoep van de BBQ is een heerlijk gerecht dat perfect is voor de warmere maanden. Het is gemakkelijk te bereiden en geeft een unieke rokerige smaak aan de soep.

Serveer de tomatensoep van de BBQ warm met de Bourbon gehaktballetjes. Het is een geweldige manier om de zomer te vieren en te genieten van een heerlijke, hartige maaltijd.


Ingredients

Scale

Ingrediënten van de Tomatensoep van de BBQ:

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • bosje basilicum
  • 600 milliliter bouillon
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels créme Fraiche
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Dutch oven
  • Staaf mixer

Instructions

Voorbereiding van de Tomatensoep van de BBQ:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 180 graden.
  2. Snij ondertussen de tomaten door de helft en leg ze met de snijkant naar boven in de dutchoven.
  3. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en de suiker
  4. Bak dit ongeveer 1 uur totdat de tomaten zacht zijn met een bruin randje

Bereiding van de Tomatensoep van de BBQ:

  1. Bouw je BBQ om naar een directe hitte van ongeveer 200 graden.
  2. Zet een Dutch Oven op het vuur en bak hierin met een beetje olijfolie de uien, wortel en knoflook glazig.
  3. Hak ondertussen de basilicumstelen grof en voeg deze nog een minuutje toe aan de uien, wortel en knoflook.
  4. Voeg nu de tomaten toe, inclusief alle sappen die zijn vrijgekomen. En voeg vervolgens de bouillon toe.
  5. Breng dit aan de kook en laat de pan voor ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur.
  6. Nu mag je de soep met een staafmixer glad malen.
  7. Voeg nu de azijn en de creme fraice toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren:

  1. Verwarm de soep nogmaals en serveer deze met gescheurde basilicumblaadjes en een beetje extra olijfolie.
  2. Serveer de soep met de Bourbon gehaktballetjes.

Eet smakelijk!


Notes

Bij dit recept nodig:

 

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4646 reviews.