Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 25m
  • Total Time: 30m
  • Category: bbq
  • Cuisine: italia

Description

De tagliata werd in 1973 in Pisa uitgevonden door de chef-kok Sergio Lorenzi die de klassieke Florentijnse steak in een nieuw jasje wilde steken. Er wordt gezegd dat een nobele vrouw uit Arezzo, die dol was op vlees, er voor het eerst om had gevraagd. Ze vroeg Lorenzi het vlees voorgesneden te serveren, vanwege een botbreuk in haar pols door een val van een paard. De ribeye wordt gesneden, ‘tagliata’, in plakjes van enkele millimeters dik en geserveerd, met rucola en parmezaanse kaas. Het vlees is meestal medium gebakken, met een korst aan de buitenkant. De Tagliata is uitstekend in combinatie met een mooie glas stevige rode wijn.

Recept van marcobbq.nl


Ingredients

Scale
  • 1 kilo Ribeye
  • 100 milliliter olijfolie extra vierge
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 4 tenen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels crema di balsamico
  • 1 zak rucola 50 gram
  • Parmezaanse kaas
  • Grof zeezout en versgemalen peper
  • 1 potje hele zwarte truffel

Benodigdheden voor de Tagliata de Manzo met truffel

  • Gietijzeren skillet

Instructions

Voorbereiding van de Tagliata de Manzo met truffel

  1. Haal de Ribeye 2 uur van tevoren uit de koelkast. Laat hem langzaam op kamertemperatuur komen.
  2. Zout het vlees een half uur voordat je hem gaat grillen met grof zeezout

Bereiding van de Tagliata de Manzo met truffel

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 – 250 graden en laat de skillet mee verwarmen.
  2. Giet een beetje olijfolie in de skillet en bak de ribeye 2 – 3 minuten per kant. Zorg dat je kerntemperatuur +/- 50 graden is. De ribeye zal nog iets verder garen tijdens het rusten. Hierdoor is de Ribeye perfect medium.
  3. Haal de Ribeye uit de skillet en zet leg aan de kant met een velletje aluminiumfolie eroverheen. Pak hem niet helemaal in, want dan gaart die te snel en te ver door.
  4. Zet de skillet weer op het vuur en giet de rest van de olijfolie bij het vleessap.
  5. Voeg de peperkorrels, gekneusde knoflookteentjes, rozemarijn, Schil van de citroen in de pan en laat dit samen trekken voor 5 minuutjes. Zorg ervoor dat de producten in de olijfolie niet verbranden.
  6. Giet alleen de olijfolie uit de pan in een kommetje. Voeg hierbij het sap van de citroen en de crema di balsamico en meng dit goed door elkaar.
  7. Nu snij je de ribeye in dunne plakken. Serveer dit op een mooi bord. Hierover verdeel je de rucola, vervolgens giet je de olijfolie met de citroen en crema di balsamico over het vlees en de rucola.
  8. Schaaf ten slot nog de Parmezaanse kaas en de truffel over Tagliate di Manzo en strooi nog wat vers gemalen peper erover.

Eet smakelijk!


Notes

Bij dit recept nodig:

Angebot!
Nicht vorrätig

BBQ im amerikanischen Stil

Rib-Eye

26,99

 

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.