Steak Tartaar van bavette
Description
Gehakte bavette is een uitstekende keuze voor een nieuwe draai aan de klassieke steak tartaar, die traditioneel met ossenhaas wordt bereid. Deze variant biedt een steviger textuur zonder aan malsheid in te boeten. Met bavette als basis krijg je een prachtige en betaalbare versie van dit geliefde gerecht.
Ingredients
- 400 gram bavette, fijngesneden
- 20 gram fijngesneden cornichons
- 20 gram fijngesneden kappertjes
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- ½ bosje verse bieslook, fijngehakt
- 20 gram Dijon mosterd
- 20 gram ketchup
- 20 gram olijfolie
- Tabasco, naar eigen smaak
- Worcestershiresaus, naar eigen smaak
- 2 eidooiers
- Peper en zout, naar smaak
- Flakes Parmezaanse kaas
- Verse rucola
- Balsamico stroop
- Optioneel: 4 kwarteleitjes
Instructions
Voorbereiding:
- Snijd de bavette heel fijn door dunne reepjes ervan te maken en hak het vlees vervolgens nog verder fijn. Plaats het gehakte vlees terug in de koelkast.
- Snijd de cornichons en kappertjes net zo fijn als het vlees en snipper de sjalotten.
- Hak de peterselie en bieslook fijn.
- Meng de Dijon mosterd, ketchup, olijfolie, Tabasco, Worcestershiresaus en eidooiers samen tot een gladde dressing.
Bereiding:
- Combineer het gehakte vlees met de fijngesneden cornichons, kappertjes, sjalotten, peterselie en bieslook
- Voeg naar eigen smaak de bereide dressing toe aan het vlees, gebruik zoveel als gewenst.
- Leg een bedje van rucola op een bord. Schep hierop de gehakte steak tartaar en garneer met Parmezaanse kaas flakes en een drizzle balsamico stroop.
- Als optie kunnen vier kwarteleitjes gebakken worden en bovenop de steak tartaar geserveerd worden. Eet smakelijk!
Notes
Bij dit recept nodig: