Steak-Tartar vom Bavette

steak_tartaar.
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
steak_tartaar.

Steak Tartaar van bavette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Gehakte bavette is een uitstekende keuze voor een nieuwe draai aan de klassieke steak tartaar, die traditioneel met ossenhaas wordt bereid. Deze variant biedt een steviger textuur zonder aan malsheid in te boeten. Met bavette als basis krijg je een prachtige en betaalbare versie van dit geliefde gerecht.


Ingredients

Scale
  • 400 gram bavette, fijngesneden
  • 20 gram fijngesneden cornichons
  • 20 gram fijngesneden kappertjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • ½ bosje verse bieslook, fijngehakt
  • ➔ Bestel hier jouw Bavette vers van Aalvink.nl →
  • 20 gram Dijon mosterd
  • 20 gram ketchup
  • 20 gram olijfolie
  • Tabasco, naar eigen smaak
  • Worcestershiresaus, naar eigen smaak
  • 2 eidooiers
  • Peper en zout, naar smaak
  • Flakes Parmezaanse kaas
  • Verse rucola
  • Balsamico stroop
  • Optioneel: 4 kwarteleitjes

Instructions

Voorbereiding:

  1. Snijd de bavette heel fijn door dunne reepjes ervan te maken en hak het vlees vervolgens nog verder fijn. Plaats het gehakte vlees terug in de koelkast.
  2. Snijd de cornichons en kappertjes net zo fijn als het vlees en snipper de sjalotten.
  3. Hak de peterselie en bieslook fijn.
  4. 👉 Nog geen Bavette in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
  5. Meng de Dijon mosterd, ketchup, olijfolie, Tabasco, Worcestershiresaus en eidooiers samen tot een gladde dressing.

Bereiding:

  1. Combineer het gehakte vlees met de fijngesneden cornichons, kappertjes, sjalotten, peterselie en bieslook
  2. Voeg naar eigen smaak de bereide dressing toe aan het vlees, gebruik zoveel als gewenst.
  3. Leg een bedje van rucola op een bord. Schep hierop de gehakte steak tartaar en garneer met Parmezaanse kaas flakes en een drizzle balsamico stroop.
  4. Als optie kunnen vier kwarteleitjes gebakken worden en bovenop de steak tartaar geserveerd worden. Eet smakelijk!

Notes

Bij dit recept nodig:

BBQ im amerikanischen Stil

Bavette

25,99

usp_recepten

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5408 reviews.