Speck-Zwiebel-Bomben

bbq-onion-bombs
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
bbq-onion-bombs

Bacon onion bombs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Een lekkere snack om op de BBQ te maken. Het zoete van de ui, gemengd met heerlijke kruiden en de bacon is een combinatie om je vingers bij af te likken.


Ingredients

Scale

Instructions

Voorbereiding:

  1. Snij de het kontje en bovenkant van de ui eraf en snij hem door de helft.
  2. Verwijder de schil van de uien en pel de buitenste laag van de ui eraf, doe dit zeer voorzichtig. Deze moeten heel blijven, dit is je buiten kant van de Onion bomb.
  3. Snij de rest van de uien fijn
  4. Meng het gehakt met een deel van de gesneden uien, knoflook, BBQ rub, peterselie, ei en paneermeel toe.
  5. Maak nu 4 ballen gehakt, maak ze zo groot dat ze in de buitenste laag van de uien passen.
  6. Plaats de buitenste laag van de ui om het gehakt
  7. Neem het spek en bedek de uien hiermee.
  8. Wikkel het spek zo dat de uiten bij elkaar blijven, steek eventueel een prikker in de bomb.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 110 – 120 graden.
  2. Leg de onion bombs op het rooster.
  3. Als de kerntemperatuur 60 graden heeft bereikt, smeer je ze in met BBQ saus.
  4. Sluit de deksel weer. Als nu de kerntemperatuur 72 graden is mogen de ballen van de BBQ.
  5. Laat ze nog even 10 minuten rusten. Eet smakelijk.

Notes

Bij dit recept nodig:

Rindfleisch

Hackfleisch

11,25

Kräutermischungen

Allzweck-Trockenabrieb

5,99

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5141 reviews.