Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zomer stoofpot uit de DO

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Een lekkere zomerse stoofpot


Ingredients

Scale

8 sjalotten
2 teentjes knoflook
600g stooflappen
zout
versgemalen peper
30g boter
50g magere spekreepjes
1 eetlepel paprikapoeder
1⁄2 eetlepel karwijzaad
2 paprika`s (rood en groen)
1 blik tomatenblokjes


Instructions

Pel de sjalotten en de knoflook. Snipper de sjalotten.
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de boter in een Braadpan of dutch oven en bak het vlees al omscheppend aan.
Neem het vlees uit de pan en bak de spekreepjes knapperig en voeg de sjalot toe.
Laat de sjalot afgedekt op een laag vuur ca. 15 minuten stoven en roer het paprikapoeder erdoor (niet laten bakken anders wordt de smaak bitter).
Voeg het vlees toe met 5dl warm water, karwijzaad en de hele teentjes knoflook. Laat het vlees afgedekt in ca. 11⁄2 uur zachtjes stoven

Was de paprika`s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.
Voeg de tomatenblokjes en de paprika toe en stoof nog ca. 30 minuten
Optie: zelf doe ik het niet maar er zijn liefhebbers:)
laat dan een verkruimeld sneetje roggebrood of een plak ontbijtkoek meestoven voor extra smaak.
Breng op smaak met zout en peper


De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5006 reviews.