Zomer stoofpot uit de DO
Description
Een lekkere zomerse stoofpot
Ingredients
- 8 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 600g stooflappen
- zout
- versgemalen peper
- 30g boter
- 50g magere spekreepjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1⁄2 eetlepel karwijzaad
- 2 paprika`s (rood en groen)
- 1 blik tomatenblokjes
Instructions
- Pel de sjalotten en de knoflook. Snipper de sjalotten.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit de boter in een Braadpan of dutch oven en bak het vlees al omscheppend aan.
- Neem het vlees uit de pan en bak de spekreepjes knapperig en voeg de sjalot toe.
- Laat de sjalot afgedekt op een laag vuur ca. 15 minuten stoven en roer het paprikapoeder erdoor (niet laten bakken anders wordt de smaak bitter).
- Voeg het vlees toe met 5dl warm water, karwijzaad en de hele teentjes knoflook. Laat het vlees afgedekt in ca. 11⁄2 uur zachtjes stoven
- Was de paprika`s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Voeg de tomatenblokjes en de paprika toe en stoof nog ca. 30 minuten
- Optie: zelf doe ik het niet maar er zijn liefhebbers:)laat dan een verkruimeld sneetje roggebrood of een plak ontbijtkoek meestoven voor extra smaak.
- Breng op smaak met zout en peper
Angebot
Angebot