Zuid-Afrikaanse biltong maak je zelf.
- Prep Time: 1
- Total Time: 1 minute
- Category: Homebrew
- Method: zouten en drogen
- Cuisine: zuid afrikaans
Description
Het is een populaire Zuid-Afrikaanse specialiteit en de perfecte snack voor tussendoor
Ingredients
- 1 kilo rundvlees
- 3 gram koriander
- 15 gram azijn (cider azijn is het beste)
- 30 gram zout (zeezout aanbevolen)
- 3 gram peper
- eventueel een beetje knoflook
- Hier vind u de benodigdheden.
Instructions
- Snijd het vlees in 2-3 cm dikke plakken en leg deze in een kom. Voeg de azijn, koriander, peper en de zout aan het vlees toe. Voeg eventueel een beetje knofnook toe om het extra op smaak te brengen. Meng dit geheel goed door elkaar en laat het vlees een nacht (12 uur) in de koelkast zodat de marinade goed in het vlees trekt. Van tijd tot tijd het vlees goed mengen zodat het vlees de marinade goed kan opnemen.
- Rijg het vlees aan het snoer, de stokjes of aan de haken en laat het vlees op een koele,droge en goed geventileerde plaats drogen. Tenslotte snijd je gedroogde vlees met een scherp mes in kleine stukjes of lange slierten.
- optioneel:
- hang de slierten vlees op aan het rooster in de oven of hang je het aan haken op in de oven. Zet een houten lepel tussen de deur zodat de deur open blijft tijdens het drogen, een klein kiertje is al voldoende. Op deze manier zal het vlees goed drogen. Stel de oven in op 50 graden hetelucht en haal de biltong na 2,5 uur uit de oven.
Nutrition
- Fat: 10
BBQ im amerikanischen Stil
Angebot