Shank, ein Schweinehack vom Grill

Schaft

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
shank

Shank, een varkenshiel van de bbq

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Shank van de bbq.

Een recept van Marco van Houten


Ingredients

. 1 Varkenshiel

· 3 Liter Water

· 200 Gram Zeezout

· 10 Peperkorrels

· 2 Laurierblaadjes

· Rub.

· Zeezout

· Appelsap

· BBQ Saus

· Aluminiumfolie

· Rookhout chunk


Instructions

  1. Zet het water op het vuur en laat het tegen de kook aankomen, voeg het zeezout, peperkorrels en de laurierblaadjes toe.
  2. Haal de pan van het vuur en laat het volledig afkoelen.
  3. Snij nu de varkenshiel in met een scherp mes, maar een ruit patroon.
  4. Als de pekel is afgekoeld leg het varkenshiel in de pekel en zet je hem voor een nacht weg in de koelkast
  5. Haal de volgende morgen de varkenshiel uit de pekel en spoel hem goed af onder stromend koud water. Laat hem goed drogen.
  6. Smeer het vleesgedeelte in met de BBQ rub.

Bereiding

  1. Steek je BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 110 graden.
  2. Leg een aantal rookchunks tussen je houtskool, leg ze tactisch neer zodat je genoeg rook kan creëren voor de aankomende 3 uur.
  3. Leg je varkenshiel op de grill, steek een kerntemperatuurmeter in het dikste deel en sluit je deksel. Laat de kerntemperatuur naar de 70 graden gaan, dit zal een uur of 3 nodig hebben.
  4. Spuit om het half uur de hiel in met de appelsap.
  5. Bij de 70 graden ga je de hiel inpakken met aluminiumfolie. Steek opnieuw de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte en leg de hiel weer terug. Nu ga je tot de 84 graden.
  6. Nu mag de varkenshiel weer uit de folie en leg je hem terug op de gril en je smeert hem in met de BBQ saus. En je laat hem weer liggen tot de kern 88 graden is.
  7. Haal de varkenshiel van de BBQ en laat hem nog even 10 minuutjes rusten. Eet smakelijk!

Angebot!

Angebot

Picanha

Vanaf: 21,99
Dieses Produkt weist mehrere Varianten auf. Die Optionen können auf der Produktseite gewählt werden
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

Vanaf: 10,50
Dieses Produkt weist mehrere Varianten auf. Die Optionen können auf der Produktseite gewählt werden
Angebot!
Vanaf: 10,99
Dieses Produkt weist mehrere Varianten auf. Die Optionen können auf der Produktseite gewählt werden

Angebot

spare Ribs

12,99

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5100 reviews.