Stoofpotje van Varkensniertjes
Description
Een verrassend stoofpotje van varkensniertjes met o.a. rode wijn. Een heerlijk recept voor gure herfst- of winterdagen.
Recept van Addy uit Enschede.
Ingredients
- 1500 gr varkensnieren
- 250 gr gerookte spekreepjes
- 4 uien klein gesneden
- 2 knoflook teentjes geperst
- 2 pakjes knorr stoofpotje
- 250 gr kastanje champignons
- klein blikje erwtjes
- klein potje mais
- klein blijkje sperziebonen
- klein blikje ronde worteltjes
- rode wijn
Instructions
- Niertjes zorgvuldig wassen en blancheren
- Laten afkoelen en in grote dobbelsteentjes snijden, al het wit verwijderen.
- Niertjes in 2 delen aanbraden, spekreepjes bakken, ui en knoflook aanbakken.
- Alles bij elkaar voegen met 1/2 liter water, laurierblad, 2 runderbouillonblokjes, kruidenbuiltje, wat kruidnagelpoeder, aan de kook brengen en ca 1/2 uur stoven.
- Voeg 400 gr water toe met de inhoud van de 2 knorr stoofpot pakjes, de rode wijn, de gesneden champignons, erwtjes , boontjes en wortels.
- Nog een klein 1/2 uurtje laten stoven, wanneer het teveel indikt dan iets water toevoegen.
- Serveer met aardappelpuree of noten rijst en met sla of komkommer
- Eet smakelijk
Notes
Bij dit recept nodig: