Schweinefleisch-Nieren-Eintopf

stoofpot van varkensnieren
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
stoofpot van varkensnieren

Stoofpotje van Varkensniertjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Een verrassend stoofpotje van varkensniertjes met o.a. rode wijn. Een heerlijk recept voor gure herfst- of winterdagen. 

Recept van Addy uit Enschede.


Ingredients

Scale
  • 1500 gr varkensnieren
  • 250 gr gerookte spekreepjes
  • 4 uien klein gesneden
  • 2 knoflook teentjes geperst
  • 2 pakjes knorr stoofpotje
  • 250 gr kastanje champignons
  • klein blikje erwtjes
  • klein potje mais
  • klein blijkje sperziebonen
  • klein blikje ronde worteltjes
  • rode wijn

Instructions

  1. Niertjes zorgvuldig wassen en blancheren
  2. Laten afkoelen en in grote dobbelsteentjes snijden, al het wit verwijderen.
  3. Niertjes in 2 delen aanbraden, spekreepjes bakken, ui en knoflook aanbakken.
  4. Alles bij elkaar voegen met 1/2 liter water, laurierblad, 2 runderbouillonblokjes, kruidenbuiltje, wat kruidnagelpoeder, aan de kook brengen en ca 1/2 uur stoven.
  5. Voeg 400 gr water toe met de inhoud van de 2 knorr stoofpot pakjes, de rode wijn, de gesneden champignons, erwtjes , boontjes en wortels.
  6. Nog een klein 1/2 uurtje laten stoven, wanneer het teveel indikt dan iets water toevoegen.
  7. Serveer met aardappelpuree of noten rijst en met sla of komkommer
  8. Eet smakelijk

Notes

Bij dit recept nodig:

4,50

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5171 reviews.