SCHWEINEFLEISCH-CHIPOLATA

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

CHIPOLATA WORST VAN VARKEN-RUND

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 31 minutes
  • Category: CHARCUTERIE
  • Method: braden/ bbq
  • Cuisine: bbq

Ingredients

Scale
  • 50 % rundvlees (R3)
  • 50 % mager varkensvlees (V4)
  • schapensnaren(darmen) (18/20)
  • 12 g / kg keukenzout
  • 1 g / kg smaakstirnulant
  • 1 g / kg kleurbehoudend middel
  • 2 g / kg witte peper
  • 1 g / kg foelie (macis)
  • ½ g / kg paprika
  • ¼ g / kg kardernom
  • ¼ g/ kg gember
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. Grondstoffen zorgvuldig voorbereiden. (zie eisen die gesteld worden aan gehaktvlees).
  2. Verhouding mager vlees en spek in acht nemen.
  3. De nodige grondstoffen nauwkeurig wegen.
  4. De hulpstoffen en kruiden berekenen en nauwkeurig afwegen.
  5. Schapendarmen 2 x doorspoelen met lauw water en controleren op beschadigingen.
  6. Grondstoffen diepkoelen.
  7. Gehaktmolen of wolf goed afstellen.
  8. Grond-, hulpstoffen en kruiden mengen (uitgezonderd het vloeibaar ei)
  9. Dit alles malen door de grove plaat.
  10. Gepasteuriseerd vloeibaar kippenei ondermengen.
  11. Het gehakt door de 3 mm-plaat malen.
  12. Afvullen in schapendarmen (18/20).


Nutrition

  • Fat: 25

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5171 reviews.