CHIPOLATA WORST VAN VARKEN-RUND
- Prep Time: 1
- Cook Time: 30 min
- Total Time: 31 minutes
- Category: CHARCUTERIE
- Method: braden/ bbq
- Cuisine: bbq
Ingredients
- 50 % rundvlees (R3)
- 50 % mager varkensvlees (V4)
- schapensnaren(darmen) (18/20)
- 12 g / kg keukenzout
- 1 g / kg smaakstirnulant
- 1 g / kg kleurbehoudend middel
- 2 g / kg witte peper
- 1 g / kg foelie (macis)
- ½ g / kg paprika
- ¼ g / kg kardernom
- ¼ g/ kg gember
- Hier vind u de benodigdheden.
Instructions
- Grondstoffen zorgvuldig voorbereiden. (zie eisen die gesteld worden aan gehaktvlees).
- Verhouding mager vlees en spek in acht nemen.
- De nodige grondstoffen nauwkeurig wegen.
- De hulpstoffen en kruiden berekenen en nauwkeurig afwegen.
- Schapendarmen 2 x doorspoelen met lauw water en controleren op beschadigingen.
- Grondstoffen diepkoelen.
- Gehaktmolen of wolf goed afstellen.
- Grond-, hulpstoffen en kruiden mengen (uitgezonderd het vloeibaar ei)
- Dit alles malen door de grove plaat.
- Gepasteuriseerd vloeibaar kippenei ondermengen.
- Het gehakt door de 3 mm-plaat malen.
- Afvullen in schapendarmen (18/20).
Nutrition
- Fat: 25