Varkensfilet rolletjes
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo varkensfilet
· 5 plakken parmaham
· 5 plakken kaas
· paprikapoeder
· Olijfolie
· gedroogde lavendelblaadjes
· 3 eetlepels boter Benodigdheden
· Slagerstouw
· Gietijzeren pan
Instructions
Voorbereiding van de varkensfilet rolletjes:
1. Snijd de varkensfilet 5 dikke plakken.
2. Snij elke plak open net tot het einde en klap hem open.
3. Sla met een vleeshamer, of een pan op de varkensfilet en sla ze plat.
4. Strooi de paprikapoeder over de filets.
5. Leg op elke filet een plak parmaham en een plak kaas.
6. Rol de filets op en knoop ze stevig bij elkaar met het bindtouw.
7. Smeer ze in met olijfolie en strooi ruim de lavendelblaadjes over de rolletjes.
Bereiding van de varkensfilet rolletjes:
1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 180 – 200 graden.
2. Zet de gietijzeren pan op het vuur en laat deze goed heet worden.
3. Smelt de boter in de pan.
4. Leg de varkensfilet rolletjes in de pan en bak ze gaar. Draai ze af en toe om.
5. Ze zijn klaar als de kerntemperatuur van het vlees rond de 70 graden is.
6. Eet smakelijk. En oohh, vergeet niet het touw van je rolletjes af te halen 😉
Angebot
Angebot