Porkloin met kriekenglace
Description
Recept van Marco van Houten.
Ingredients
· 1 kilo porkloin
· 1 fles Liefmans kriek
· 2 stuks steranijs
· 2 theelepels roze peper
· 2 eetlepels appelstroop
· 1 eetlepels rode wijn azijn
· 2 eetlepels rode bessen jam
· 50 gram boter
Instructions
Voorbereiding:
1. Steek de BBQ aan en laat deze indirect naar 150 graden gaan.
2. Meng het flesje kriek met de steranijs en de roze peper.
3. Laat dit tot de 1/4 inkoken in een klein pannetje zonder deksel, tot het een redelijk dikke saus is geworden. Haal het pannetje van het vuur.
4. Meng de Appelstroop, rode wijnazijn, rode bessen jam toe en roer dit goed door.
5. Voeg als laatste de boter door de saus, dit zorgt voor de binding.
Bereiding:
1. Leg de porkloin op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
2. Laat de kerntemperatuur oplopen tot de 55 graden komen en smeer dan je porkloin in met de glace van de kriek.
3. Smeer regelmatig in, als de filet op 65 graden is, stop je met smeren.
4. Haal de filet bij 70 graden van het rooster en laat hem nog even rusten onder aluminiumfolie.
5. Snij nu mooie dunnen plakken. Eet smakelijk!