Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pork Roast van de BBQ met geroosterde tomaatjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Pork Roast van de BBQ met geroosterde tomaatjes

Recept van Marco van Houten

@marcovh_bbq


Ingredients

Scale

1 Pork Loin

AllBrine pekel

2 Liter Water

Rub kruiden voor pork

Mosterd

Rookhout

Cherry tomaatjes aan een tak

1 Teentje Knoflook

Olijfolie


Instructions

Voorbereiding: We gaan eerst de Pork Loin voorbereiden. Haal al het zwoerd van het vlees, dit wel even een werkje. Daarna snij je het vlees tussen de botten weg, zodat de botten kaal komen te liggen. Dit is vooral voor de presentatie.

Maak de natte pekel door de AllBrine pekel toe te voegen aan het water, laat dit langzaam warm worden. Totdat de pekel is opgelost. Laat het pekel nu afkoelen.

Zodra de pekel is afgekoeld mag de Pork Loin in het water en laat dit een nachtje staan.

Bereiding: Steek de BBQ aan en maak hem gereed voor indirect. Laat de temperatuur naar de 130 graden gaan.

Haal de Pork Loin uit de pekel en dep deze goed droog. Wrijf hem in met de mosterd en bestrooi de Pork Loin met de rub. Zorg ervoor dat hij mooi egaal gerubt is.

Leg nu een bokje rookhout, ik heb hout van whisky vaten gebruikt. Maar elk soort hout is voor Pork prima! Leg de Pork Loin op het rooster en sluit de deksel. Zorg er wel voor dat je de kerntemperatuur meter in het dikste deel van het vlees hebt gestoken. Laat de Pork Loin nu naar 62 graden in de kern garen. Als hij dat heeft gehaald mag die van de BBQ en dan pak je hem in, in aluminiumfoile.

Maar de BBQ klaar voor direct grillen. Doe de tomaatjes in je gietijzeren pan. Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie. Smeer hiermee de tomaatjes in.

Zet de pan nu op het vuur en sluit de deksel voor +/- 10 – 15 minuten.

Eet smakelijk!


De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.