Schweinebraten grillen

Wahl des Küchenchefs

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chef's Choice

Bbq pork roast

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Braadstuk van het varken op de bbq.


Ingredients

varkensnek van 1 kg
0,5 dl balsamico azijn
2 dl ahornsiroop
10 gram bruine suiker
13 gram grove mosterd
10 gram appelstroop
15 gram paprikapoeder, of als u van pikant houdt: cayennepeper
2,5 dl donker bier

Instructions

Meng voor de marinade alle ingredienten met elkaar in een kom. Neem een stevige plastic zak en doe daar het vlees in. Giet de marinade erbij en meng die door het vlees. Laat het een nachtje in de koelkast staan, meng het nog een paar keer tussendoor.

Verwarm de oven voor op 100-120 graden. Haal het vlees uit de zak en leg het over in een braadslede of ovenschaal. Ik leg altijd eerst een paar dikke plakken ui onder in de slede en leg daarop het vlees, zodat de warmte overal goed bij kan. Je kan het vlees eerst nog even aanbraden, maar dat is niet noodzakelijk.
Zet de slede in de oven en gaar het vlees tot een kern van 85 graden.
Voor op de bbq: indirecte hitte op 120 graden, op het rooster, inpakken bij 65 graden, garen tot kern 85 graden en een 20 min laten rusten en in plakken snijden om te serveren, pullen kan ook maar dan doorgaren tot 90 graden.

Angebot!
Angebot!
16,50
Angebot!

Angebot

Lendensteak

24,25
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

Vanaf: 10,50

 

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.