Ribeye bereiden in de Airfryer
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Total Time: 20m
- Category: airfryer
- Method: airfryer
- Cuisine: nederlands
Description
Wist je dat je zelfs een ribeye kunt bereiden in je luchtfriteuse? Je hoeft niet bang te zijn dat je steak droog uit de Airfryer komt, hij blijft gewoon lekker mals en sappig!
Ribeye kun je zowel grillen als bakken. Ook kun je ‘m op de barbecue leggen of klaarmaken tijdens het gourmetten. Veel mensen denken er niet aan om hun steak klaar te maken in de Airfryer, maar het kan wel degelijk!
Ingredients
- 400 gram Ribeye (2 centimeter dik)
- Teentje knoflook, fijngesneden
- 15 gram ongezouten roomboter
- Pesto
- Worcestershire saus
- Snufje gedroogde oregano, gesneden rozemarijn en tijmblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructions
- Warm de airfryer voor op 200 graden.
- Maak als eerst de knoflookboter. Doe de knoflook, oregano, boter, zout en peper in een bakje en roer dit tot een geheel.
- Marineer de ribeye vervolgens in een beetje Worcestershire saus. Voeg daar een snuf zout, peper, rozemarijn en tijm aan toe. Schenk daarna nog wat olijfolie over de ribeye heen.
- Doe de ribeye in je airfryer. Doe daarna een theelepel van de knoflookboter op je ribeye. Doe de steak 3 minuten in de airfryer. Draai je biefstuk daarna om en doe weer een theelepel knoflookboter op je steak. Bak je steak opnieuw 3 minuten.
- Serveer je ribeye met wat pesto en smullen maar!
Notes
Bij dit recept nodig:
BBQ im amerikanischen Stil