Rezept Wangen

Eintopf mit Schweinebacken
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Recept wangetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Category: Stoofpot

Description

Stoofpotje van varkenswangetjes


Ingredients

Scale
  • 1kg.varkenswangetjes
  • 2 uien
  • 2 paprika,s
  • 1 flinke winterwortel
  • 1dikke plak knolselderij
  • 8 aardappelen
  • 1/2 rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn.
  • 3dl groentebouillon[mag van een bouillonblokje ]
  • 1 glas rode wijn [niet noodzakelijk wel lekker]
  • wat olijf olie,zout/peper

Instructions

  1. Voorbereiding
  2. Maak de groente schoon en snijd ze in grove stukken ,de aardappelen in 4 stukken ,de varkenswangetjes bestrooien met zout/peper
  3. Bereidingswijze
  4. Olie in de pan en de varkenswangetjes aan alle kanten dicht schroeien,zodat ze mooi bruin zijn,zet het vuur laag,leg de groente op het vlees, met het pepertje en de knoflook ,dan de aardappelen met de rozemarijn,dan de groentebouillon met de wijn er bij schenken.zet het vuur nu iets hoger,tot het gaat pruttelen .zet dan zachter,en laat het ongeveer in 2uur gaarstoven,[niet te veel in de pan roeren] als je vind dat het te vochtig is kan je met maizena iets binden [ik zelf doe het niet]

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5100 reviews.