
Recept wangetjes
- Category: Stoofpot
Description
Stoofpotje van varkenswangetjes
Ingredients
- 1kg.varkenswangetjes
- 2 uien
- 2 paprika,s
- 1 flinke winterwortel
- 1dikke plak knolselderij
- 8 aardappelen
- 1/2 rode peper
- 4 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn.
- 3dl groentebouillon[mag van een bouillonblokje ]
- 1 glas rode wijn [niet noodzakelijk wel lekker]
- wat olijf olie,zout/peper
Instructions
- Voorbereiding
- Maak de groente schoon en snijd ze in grove stukken ,de aardappelen in 4 stukken ,de varkenswangetjes bestrooien met zout/peper
- Bereidingswijze
- Olie in de pan en de varkenswangetjes aan alle kanten dicht schroeien,zodat ze mooi bruin zijn,zet het vuur laag,leg de groente op het vlees, met het pepertje en de knoflook ,dan de aardappelen met de rozemarijn,dan de groentebouillon met de wijn er bij schenken.zet het vuur nu iets hoger,tot het gaat pruttelen .zet dan zachter,en laat het ongeveer in 2uur gaarstoven,[niet te veel in de pan roeren] als je vind dat het te vochtig is kan je met maizena iets binden [ik zelf doe het niet]