Rezept Boerewors

boerewors
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
boerewors

Recept Boerewors

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 31 minutes
  • Category: charcuterie
  • Method: bbq
  • Cuisine: zuid afrika

Description

Lekkere Zuid Afrikaanse worst om zelf maken.


Ingredients

Scale
  • 1.5 kg grof gemalen rundvleessnippers 80/20
  • 1.5 kg grof gemalen varkenssnippers 80/20
  • 500 g kinnebakspek van de varken, grof gemalen
  • 15 gram per kilo zout
  • 2 gram per kilo zwarte peper
  • 3 gram per kilo koriander
  • 1 gram per kilo nootmuskaat
  • 1 gram per kilo kruidnagelpoeder
  • 0,5 gram per kilo thijm
  • 125 ml per 3,5 kilo goede kwaliteit azijn
  • 50 ml Worcestersaus
  • Dikke varkensdarmen
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. Meng de vleessoorten goed door elkaar.
  2. Meng nu alle droge ingrediënten door het vleesmengsel.
  3. Meng azijn en Worcestersaus door elkaar en verdeel over het worstmengsel en meng luchtig, maar goed door elkaar.
  4. Laat dit mengsel even een uurtje rusten en meng dan nog een keer goed door elkaar.
  5. Vul de varkensdarmen vrij dik met worstmengsel. Goed stevig, maar niet te strak.
  6. Als de darm gevuld is met het worstmengsel knoop je het uiteinde goed dicht.


Nutrition

  • Fat: 20

 

Dieser Eintrag wurde in Allgemein gepostet und markiert .

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4976 reviews.