Pulled-Beef-Taco

Pulled-Beef-Taco

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pulled beef taco

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@macobbq.nl


Ingredients

· 1 Kilo Chuck Eye of een Chuck

· 2 Eetlepels Mosterd · BBQ Rub. Hardcore Jaws, No Rubbish

· 3 Eetlepels BBQ Saus.

· Mini Wraps

· Coleslaw

· Crème fraîche

· Rookhout


Instructions

Smeer de Chuck  in met de mosterd en bestrooi hem met de BBQ rub. Leg hem een nacht in de koelkast, zo kunnen de smaken goed intrekken.

Bereiding

Steek je BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 110 graden. Als de BBQ op temperatuur is leg je een chunk rookhout tussen de gloeiende kolen.

Leg nu je vlees op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees. Sluit nu de deksel en houd de BBQ op 110 graden. Als de kerntemperatuur van de Chuck Eye 63 graden is pak je het vlees in met aluminiumfolie en leg je hem weer terug op de gril van je BBQ.

Laat het vlees nu langzaam door garen tot een kerntemperatuur van 95 graden. Haal het vlees nu van de BBQ en pak hem uit de aluminiumfolie. Bewaar het vocht van het vlees in een bakje en zet deze aan de kant. Pak de chuck weer in in een nieuw stuk aluminium folie en laat deze ongeveer een uur rusten.

Na ongeveer een uur kan je het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken of met je handen. Meng de pulled beef nu met de BBQ saus, een halve limoen en het sap van het vlees wat je hebt opgevangen.

Leg nu de Pulled Beef weer terug op de BBQ om hem weer op te warmen. Rooster nu ook de wraps op de BBQ.

Nu is het tijd om de Wraps op te bouwen, smeer de hele wrap in met crème fraîche en leg dan op één helft de pulled beef en op de andere helft de coleslaw en vouw hem dubbel.

Eet smakelijk!


Angebot!

Angebot

Rindersteak

20,99
Angebot!
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

10,5031,50
Angebot!

Angebot

spare Ribs

12,50

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4640 reviews.