Porchetta Italienischer Schweinebauchbraten

Italienische porchetta

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse porchetta

Porchetta Italiaanse geroosterde varkensbuik

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Category: bbq
  • Cuisine: italie

Description

Porchetta is een echte Italiaanse klassieker om te maken en perfect voor op een rotisserie op de BBQ. Perfect van smaak en super lekker! Met dit recept moet dat zeker lukken.

Heerlijk Toscaanse specialiteit van buikspek met zwoerd of zonder zwoerd


Ingredients

Scale
  • Voor een Porchetta van 1 kilo heeft u het volgende nodig:
  • 1 kilo buikspek aan 1 stuk
  • of een porchetta klaar voor de oven.
  •  rozemarijn
  •  pijnboompitten
  •  venkelzaad
  •  salie
  •  tijm
  •  peper en zout
  •  knoflook
  •  rollade touw

Instructions

  1. Allereerst moet u het spek insnijden met een scherp mes. Maak om de 5 mm een langwerpige snee in het spek. U kunt er ook voor kiezen om een ruitvorm in het spek te kerven. Leg het stuk buikspek dan met de spekkant naar beneden en wrijf het vlees goed in met zout en peper. Vervolgens de kruiden, knoflook en pijnboompitten met een mes fijnhakken. De verhouding kruiden moet u zelf bepalen maar ik zou niet te veel venkel en knfolook gebruiken. Tweentjes knoflook en twee theelepels venkelzaad zijn echt voldoende. Vervolgens het kruidenmengsel verdelen over het vlees en goed erin wrijven.
  2. Dan het vlees strak oprollen met rolladetouw vastmaken. Vervolgens de buitenkant van het vlees inwrijven met olijfolie en dan flink met peper en zout bestrooien. Dan op de bbq op hoge temperatuur. Hierdoor wordt de buitenkant mooi dichtgeschroeid. .dan op 130 graden afgaren tot een kerntemperatuur van 65 graden Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur te meten. Het vlees mag niet warmer zijn dan 70 graden! Het wordt dan te droog. Zodra de temperatuur van de kern rond de 65 graden is. En laat minimaal 10 minuten rusten.

Angebot!
Angebot!
16,50
Angebot!

Angebot

Lendensteak

24,25
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

Vanaf: 10,50

 

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.