
Picanha (Philly) Cheesesteak!
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Total Time: 30m
- Category: bbq
- Method: bbq
- Cuisine: usa
Description
Een kleine twist op een absolute klassieker: De Picanha (Philly) Cheesesteak! 🥩🥪 Uiteraard kan je dit recept net zo eenvoudig op je fornuis maken, maar met lekker weer zijn wij graag in de tuin te vinden 😗
Ingredients
- 2 Picanha Steaks
- Een halve rode + halve groene paprika
- Halve ui
- 3 teentjes knoflook
- 200g (of meer) provolone
- Zout & Peper
Instructions
- Snij de ui in halve ringen, de paprika’s in reepjes en hak de knoflook fijn
- Verwarm je pan goed voor en doe je ossenwit (of olie/boter) in de pan
- Schroei de picanha steaks dicht aan beide kanten, en vergeet de vetkap niet wat extra aandacht te geven zodat deze niet taai wordt. De steaks moeten niet te erg doorgaren, zodat je malse stukjes vlees krijgt aan het einde van de rit
- 👉 Nog geen Picanha steaks in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
- Haal de steaks eruit en bak de uitjes eerst, wanneer deze een mooi kleurtje hebben doe je de paprika en knoflook erbij en bak je dit nog even kort door.
- Snij ondertussen de picanha in dunne reepjes en doe deze terug in de pan
- Leg een goede lading provolone eroverheen en laat dit smelten (als je plakjes hebt kun je het als een mooie kaas-deken eroverheen laten smelten, maar ik had ‘m van ‘t blok dus had die optie niet echt, vandaar dat ik het er doorheen geroerd heb)
- Doe dit allemaal op brood naar keuze; en vergeet er natuurlijk niet van te genieten!
- Eetsmakelijk allemaal!
Notes
Bij dit recept nodig: