Picanha am Spieß mit Sahnemeerrettich

picanha-aan-het-spit
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
picanha-aan-het-spit

Picanha van het spit met mierikswortelcrème

  • Author: jan aalvink

Description

Picanha kunnen we natuurlijk heerlijk garen low and slow op 120 graden en daarna even afgrillen. Dit is de manier die het meest wordt gebruikt om een Picanha te bereiden. Heerlijk overigens met chimichurri. Ik heb dit keer mijn Picanha op het spit gemaakt. Ik heb 3 dikke plakken er van gesneden die die op mijn spit geregen. Doordat het vet van de cap van de Picanha smelt en via het vlees op de kolen neervalt krijg je een fantastische BBQ smaak aan je vlees! Probeer het eens…


Ingredients

Scale
  • 1 Picanha van 1 kilo ongeveer
  • Grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 eetlepel mierikswortel uit een potje
  • 1 theelepel citroensap
  • Koriander, fijngesneden

Benodigdheden:


Instructions

Voorbereiding van de Picanha van het spit met mierikswortelcrème:

  1. Haal een uur voordat je het vlees de BBQ op gaat hem uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
  2. Snij de Picanha kruislings in op het vet aan de bovenkant van de Picanha.
  3. Snij nu de Picanha in 3 à 4 dikke plakken. Begin bij de punt.
  4. Leg de plakken Picanha op een groot bord en bestrooi ze met grof zeezout.
  5. Meng voor de mierikswortel creme de creme fraiche, mierikswortel, citroensap en de helft van de koriander met elkaar en zet dit in de koelkast totdat de Picanha straks klaar is.
  6. Rijg nu de plakken Picanha op het spit, prik ze aan beide kanten van het vet zodat je een soort vlinder op je spit hebt.

Bereiding van de Picanha van het spit met mierikswortelcrème:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 150 graden.
  2. Voeg als de BBQ op temperatuur is een blokje rookhout aan de kolen toe.
  3. Hang het spit in de spits houder en zet hem aan. Laat de Picanha nu voor 30 minuten draaien en controleer ondertussen wel de kerntemperatuur.
  4. Als de kerntemperatuur op 52 graden is mag de Picanha van de BBQ. Dek hem losjes af met aluminiumfolie zodat die nog even 10 minuten kan rusten voordat je hem gaat aansnijden.
  5. Snij nu de Picanha in plakjes en strooi wat versgemalen zwarte peper erover en maak het af met een beetje verse koriander.
  6. Serveer de Picanha met de mierikswortel crème die je nog in de koelkast hebt staan.

Eet smakelijk!


Notes

braten

Picanha

20,5040,99

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4178 reviews.