Philly mac and cheese steak
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 55m
- Total Time: 0 hours
- Category: bbq
- Method: BBQ
- Cuisine: Amerikaans
Description
Het beste van 2 gerechten. De mac and cheese en de philly cheese steak.
De ultieme combinatie!
Ingredients
- 1 Ribeye (ca. 300 g)
- 1 groene paprika
- 1 ui
- Teriyakisauce 100 ml
- Noedels/macaroni 150g
- Roomkaas 1 el
- Melk 80 ml
- Bier 100 ml
- Cheddar in blokjes 100 g
- Geraspte cheddar 100 g
- Zout
- Peper
Instructions
Voorbereiding
- Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en marineer dit 2 uur in teriyakisaus.
- Pel de ui en snijd deze in fijne ringen. Verwijder de kern van de paprika en snijd deze in fijne reepjes.
- Giet in een kleine ovenschaal pasta, melk, bier, roomkaas en cheddar en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid een grill voor op hoge directe en indirecte hitte.
- Plaats de ovenschaal op het indirecte deel van de grill en laat het ongeveer 20 minuten opwarmen. Roer af en toe.
- Verhit een gietijzeren koekenpan op het directe hitte deel van de bbq en fruit langzaam uien en paprika’s. Voeg na 5-6 minuten de biefstuk toe en gril tot ze heet zijn.
- Zodra de pasta wat vocht heeft opgenomen en de saus wat romiger wordt, voeg je het ui, paprika en biefstukmengsel toe en bedek je het met de geraspte cheddar.
- Deksel weer op de bbq en de schaal op indirect vuur voor nog ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
Notes
Bij dit recept nodig:
BBQ im amerikanischen Stil