
Nacho ovenschotel
Description
Zin in een ultieme nacho-ovenschotel? Knapperige tortilla’s, kruidig gehakt en gesmolten kaas – een combinatie waar je geen nee tegen zegt! Perfect om te delen (of gewoon lekker zelf op te eten).
Recept van Dani van Gemert
Ingredients
- 1 rode ui
- 2 puntpaprika’s
- Mais
- Chipotlepepers (in tomatensaus of zelf gesneden)
- 500–750 g rundergehakt
- 3–5 teentjes knoflook
- Paar plakken ontbijtspek
- Enkele tortilla’s (of een zak tortillachips voor gemak)
- Zout, peper, gemalen komijnzaad
- Geraspte kaas
- Zure room & guacamole voor erbij
Instructions
- Bak het spek in de oven of pan tot knapperig en hak het fijn.
- Snij de groenten en bak de rode ui kort aan. Voeg het gehakt toe en kruid met zout, peper, komijn en chipotlepepers.
- Bak kort mee en voeg de mais en paprika toe.
- Snij de tortilla’s in chipsvorm en bak ze knapperig in de airfryer, oven of pan met wat olie.
- Leg de chips in een ovenschaal, schep het gehakt-groentemengsel erover en top af met kaas.
- Zet nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer met een flinke schep zure room en guacamole.
- Eet smakelijk
Notes