Mexikanischer Eintopf

mexicaanse-stoofpot
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
mexicaanse-stoofpot

Mexicaans stoofpotje

  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 80m
  • Total Time: 110m
  • Category: rundvlees
  • Method: stoven
  • Cuisine: mexicaans

Description

Heerlijk mexicaanse stoofpotje. Je kunt in dit recept ook gehakt gebruiken in plaats van stoofvlees. De bereidingstijd wordt dan 30 minuten korter.


Ingredients

Scale
  • 500 gr runderstoofvlees
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 groene paprika’s
  • 1 bosje koriander
  • 400 ml tomatenpassata
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 400 gr rode bonen (blik)
  • 100 gr maïs (blik, uitgelekt gewicht)
  • 225 gr ananas (blik)
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 1 kl uienpoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructions

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in blokjes. Snij het stoofvlees eventueel nog in wat kleinere blokjes en kruid met knoflook- en uienpoeder, peper en zout. Bak het vlees rondom aan in olijfolie. Voeg de paprika, knoflook en rode ui toe en roerbak verder.
  2. Voeg de passata en tomatenblokjes toe en laat 1 uur stoven. Laat intussen de ananas, de bonen en de mais uitlekken. Snij de ananas in blokjes.
  3. Doe de bonen, mais en ananas bij het vlees. Kruid met komijn- en chilipoeder. Roer om en laat nog 30 minuten zacht sudderen.
  4. Kruid het stoofpotje eventueel nog wat bij met peper en zout. Spoel de koriander, hak ‘m grof en werk er het stoofpotje mee af. Lekker met rijst.

Notes

Bij dit recept nodig:

Angebot!

Rindfleisch

Eintöpfe

12,99

 

Keywords: mexicaanse stoofvlees

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4926 reviews.