Je eigen Zeeuws spek maken.
- Prep Time: 1
- Cook Time: 1
- Total Time: 2 minutes
- Category: bbq
- Method: oven / bbq
- Cuisine: nl
Description
Eenvoudig recept maar ohh zo lekker.
stap 2 voor bereiding op de bbq
stap 3 voor bereiding in de oven
Bereid dit lekker recept met:
(H)eerlijk Twents vlees voor een (H)eerlijke prijs.
Ingredients
- 2 kilo buikspek
- 1,5 eetlepel grove mosterd
- 12 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel paprika poeder
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel sambal
- 25 gram zout
Instructions
- Doe alle ingredienten behalve het spek natuurlijk in een keukenmachine en pulse het zo dat er een gladde saus ontstaat. Snijd het buikspek aan de vet kant in (ongeveer 1 cm). Besmeer het buikspek met de marinade en doe deze in een ziplock zak. Laat het voor minimaal 24 uur in de koelkast marineren.
- Op de bbq indirect garen bij een temp van 120 graden tot de kern 85 graden heeft bereikt. OF
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden. Leg het spek op vetvrij papier op een rooster in de oven. Zet onder in de oven een lekbak voor het vet zodat je na de bereiding niet de hele oven hoeft schoon te boenen. Gaar het zeeuws spek nu in de oven van 160 graden tot een kern van 85 graden.
- Eet smakelijk.
Notes
Bij dit recept nodig:
Nutrition
- Fat: 28
BBQ im amerikanischen Stil
Angebot