Machen Sie Ihr eigenes Lardo

fetter Speck
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
vet spek

Zelf Lardo Maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Total Time: 1 minute
  • Category: charcuterie
  • Method: zouten
  • Cuisine: nl

Description

Je bent tijd nodig maar dan heb je ook wat


Ingredients

Scale
  • Dik rugspek met zwoerd 1 kilo
  • Colorozo zout 35 gram
  • Gebroken zwarte peper 5 gram
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 teen knoflook geperst
  • rozemarijn naar smaak
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. Wrijf het rugspek in met de kruiden en zout.
  2. verpak het spek vacuum.
  3. Laat dit 4 weken rusten en draai het spek om de 2 dagen.
  4. Hierna uit het vacuum en leg het op een rekje om te drogen.
  5. filter dun snijden voor op brood of toast.. smullen maar.


Nutrition

  • Fat: 70

 

Dieser Eintrag wurde in Allgemein gepostet und markiert .

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5087 reviews.