
Entrecote met koffierub
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 2 dikke entrecote
· 2 eetlepels olijfolie
· 1 eetlepel gemalen koffie
· 1 eetlepel zout
· 1 eetlepel paprikapoeder
· 1/2 eetlepel chili poeder
· 1/2 eetlepel bruine suiker
· 1 theelepel oregano
· 1 theelepel uienpoeder
· 1 theelepel knoflookpoeder
· 1 theelepel zwarte peper
· 1/2 theelepel cacao poeder
· 1/1 theelepel koriander
Instructions
Voorbereiding:
1. Meng de koffie, zout, paprikapoeder, chilipoeder, bruine suiker, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, cacao poeder en de koriander door elkaar en mix het goed.
2. Smeer de entrecote in met olijfolie en strooi de koffierub over de entrecote
3. Masseer de rub goed in de entrecote.
Bereiding:
1. Als je entrecote dikker is dan 1,5 centimeter, dan gaan we hem eerst indirect bereiden.
2. Zorg dat je BBQ indirect op 120 graden hebt.
3. Leg je entrecote op de BBQ en laat de kerntemperatuur oplopen tot de 48 graden.
4. Maak nu de BBQ klaar voor direct en verhoog de BBQ tot 250 graden, als je een dun stuk entrecote heb ga je hem alleen grillen tot de juiste kerntemperatuur.
5. Leg je entrecote terug op de BBQ en grill hem kort op beide zijdes. De kern moet rond de 55 – 58 graden zijn voor medium.
6. Haal het vlees van de BBQ en laat hem rusten onder aluminiumfolie.
7. Serveer de entrecote met bijvoorbeeld chimichurri.
Angebot
Angebot
Angebot
Angebot