Leberwurst machen

Gebackene Leberwurst

  

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bakleverworst

Leverworst maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 3
  • Cook Time: 30
  • Total Time: 33 minutes
  • Category: charcuterie
  • Method: koken
  • Cuisine: nl

Description

Zelf leverworst maken


Ingredients

  • – Lever (250 g) hier runderlever
  • – Gehakt (250 g) hier half/half geen afsnijsel!
  • – Boter (125 g)
  • Deze drie ingrediënten in de verhouding 2:2:1
  • – Gerookte spekjes (ca 50 g)
  • – 2 kleine uitjes of 1 heel grote
  • – Flinke teen knoflook
  • – Zout/peper , wat gehaktkruiden
  • – 2 laurierblaadjes
  • – Theelepel Provençaalse kruiden
  • – Snuf tijm en majoraan, versgemalen nootmuskaat
  • – Flinke mespunt gemalen kruidnagel
  • – Eetlepel crème fraîche
  • – Scheut volle melk
  • – Eetlepel boekweitvlokken
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. Smelt de boter langzaam tot het bijna vloeibaar is.
  2. De lever, spek , ui, knoflook, boekweit alsook de kruiden/specerijen in het bakje van de staafmixer doen met de gesmolten boter.
  3. Dit fijn malen (de leverstukjes kon ik nog echt zien).
  4. Het gehakt en de overige ingrediënten erdoor roeren.
  5. In een ovenschaaltje doen en met folie of deksel afdekken.
  6. In oven voor 2 uur op 150 graden C.
  7. De massa zag er als een meatloaf uit toen het uit de oven kwam, een randje gesmolten vet rondom de vleesmassa. Dit laten afkoelen totdat je het aan kunt pakken.
  8. De massa in stukken in een mengbeker doen, het gesmolten vet erbij + een extra klont roomboter.
  9. Even proeven of er nog wat bij moet, laatste kans!
  10. Staafmixer er nog een keer doorheen.
  11. Als de massa lauw is, in bekertjes lepelen of bakjes en in de koelkast af laten koelen.


Nutrition

  • Fat: 30

Wurst- und Fleischwaren

Geräucherter Speck

4,25
Nicht vorrätig

Innereien

Schweineleber

4,75

Rindfleisch

Hackfleisch 20%

10,50

Schweinefleisch

Schweinekoteletts 30%

7,50

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5263 reviews.