Leverworst maken
- Prep Time: 3
- Cook Time: 30
- Total Time: 33 minutes
- Category: charcuterie
- Method: koken
- Cuisine: nl
Description
Zelf leverworst maken
Ingredients
- – Lever (250 g) hier runderlever
- – Gehakt (250 g) hier half/half geen afsnijsel!
- – Boter (125 g)
- Deze drie ingrediënten in de verhouding 2:2:1
- – Gerookte spekjes (ca 50 g)
- – 2 kleine uitjes of 1 heel grote
- – Flinke teen knoflook
- – Zout/peper , wat gehaktkruiden
- – 2 laurierblaadjes
- – Theelepel Provençaalse kruiden
- – Snuf tijm en majoraan, versgemalen nootmuskaat
- – Flinke mespunt gemalen kruidnagel
- – Eetlepel crème fraîche
- – Scheut volle melk
- – Eetlepel boekweitvlokken
- Hier vind u de benodigdheden.
Instructions
- Smelt de boter langzaam tot het bijna vloeibaar is.
- De lever, spek , ui, knoflook, boekweit alsook de kruiden/specerijen in het bakje van de staafmixer doen met de gesmolten boter.
- Dit fijn malen (de leverstukjes kon ik nog echt zien).
- Het gehakt en de overige ingrediënten erdoor roeren.
- In een ovenschaaltje doen en met folie of deksel afdekken.
- In oven voor 2 uur op 150 graden C.
- De massa zag er als een meatloaf uit toen het uit de oven kwam, een randje gesmolten vet rondom de vleesmassa. Dit laten afkoelen totdat je het aan kunt pakken.
- De massa in stukken in een mengbeker doen, het gesmolten vet erbij + een extra klont roomboter.
- Even proeven of er nog wat bij moet, laatste kans!
- Staafmixer er nog een keer doorheen.
- Als de massa lauw is, in bekertjes lepelen of bakjes en in de koelkast af laten koelen.
Nutrition
- Fat: 30