Langer Hase Fauquemont

Langes Filet nach orientalischer Art
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Longhaas oosterse wijze

Longhaas Fauquemont

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Category: DO
  • Cuisine: Frans

Description

Een iets deftiger recept, speciaal voor carnavallisten die thuis een gekostumeerd galabal met diner dansant organiseren, is ‘Longhaas Fauquemont’,een aanrader.


Ingredients

  • *1 kg middenrifspier of longhaas *2 el frambozenazijn *250 gr gerookt spek in reepjes *10 sjalotjes *250 gr Limburgse grotchampignons *1 fles rode wijn( Bourgogne) *1 potje (4 dl) kalfsfond *takje rozemarijn, peterselie, thijm *1 el Limburgse mosterd *1 el Limburgse stroop *1 blaadje laurier *3 el ganzenvet

Instructions

  1. Sjalotjes schoonmaken en dwars halveren. Champignons wassen en droogdeppen met keukenrol.Kruiden wassen en drogen.Vlees in ganzenvet mooi bruin bakken.Vlees uit pan nemen en op bord leggen.Spekreepjes en uien mooi bruin bakken en champignons en kruiden even meebakken. Rode wijn tot de helft laten inkoken en bij groente en kruiden voegen.Fond toevoegen en even laten
  2. doorkoken.Vlees weer terug in de braadpan. Met deksel schuin op de pan 2 uur laten stoven in voorverwarmde oven van 150? C.

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4971 reviews.