Kurze Rippen im asiatischen Stil

kurze Rippe im asiatischen Stil

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
shortrib asian style

Shortribs asian style

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: relinde aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· 1 kilo shortribs

· 5 tenen knoflook, geperst

· 5 centimeter gember, fijn gesneden

· 200 milliliter sojasaus

· 50 milliliter ketjap

· 2 eetlepels bruine suiker

· 2 eetlepels sesamzaadjes

· 1 chilipeper, gesneden Benodigdheden:

· Zaag

· Rookhout, chunk

· aluminiumfolie


Instructions

1. Zaag de shortribs in 4 gelijke stukken.

2. Meng de knoflook, gember, sojasaus, ketjap, bruine suiker, sesamzaadjes en de chilipeper met elkaar tot een gladde massa.

3. Voeg de marinade bij de shortribs en laat dit minimaal 4 uur marineren, maar een nacht is beter.

Bereiding:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 120 graden.

2. Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.

3. Leg de shortribs direct uit de marinade op het rooster en sluit de deksel.

4. Laat de ribben nu voor ongeveer 2,5 uur roken.

5. Na 2,5 uur pak je de shortribs 1 voor 1 in in aluminiumfolie.

6. Leg ze opnieuw op de BBQ voor 2 – 2,5 uur.

7. Prik na 2 uurtjes met een prikker door het aluminiumfolie. Als je nog weerstand voelt dan laat je ze nog een half uurtje liggen.

8. Pak de shortribs uit de aluminiumfolie en pas ze weer opnieuw in. Laat ze rusten voor ongeveer 15 – 20 minuten.

9. Eet smakelijk


Angebot!
Angebot!
16,50
Angebot!

Angebot

Lendensteak

24,25
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

Vanaf: 10,50

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.