Kringel

Flak
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Schichtfleisch uit de Dutch Oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 0,5
  • Cook Time: 3
  • Total Time: 0 hours

Description

Een klassieker: Schichtfleisch uit de Dutch Oven


Ingredients

Scale

2,5 kilo Varkensnek z/b

300 gram gerookt spek

3 grote uien

2 paprika’s

175 gram bbq rub pig powder

200 ml bbq sauce


Instructions

snij de varkensnek een dag van te voren in 1,5 cm dikke schijven en bestrooi deze met de pig powder en plaats deze afgedekt een nacht in de koelkast.

Snij de paprika en uien grof.

Bedek de bodem van de DO met de bacon, graag iets tegen de zijwand omhoog. leg eerst een laag vlees en dan een laag uien en paprika, doe dit tot de DO vol is, je kunt ook grof gesneden aardappels gebruiken om de DO verder op te vullen. Je kunt deze het best het laatste uur toevoegen en meekoken

Doe als laatste de bbq saus over het vlees.

Zet de Do op je aangemaakte kolen of hang deze boven een vuurschaal maar doe ook 10 gloeiende kooltjes op het deksel

Houd rekening met een kooktijd tussen de 2 a 3 uur.

Eet smakelijk


Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.