Ihre ganz persönliche Panchetta.

Geräucherter Schweinebauch in Stücken
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gerookt buikspek aan stuk

Je eigen Panchetta.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Total Time: 1 minute
  • Category: charcuterie
  • Method: drogen
  • Cuisine: Italian

Description

BRON: SEVENOFAKIND.NL


Ingredients

Scale
  • 1,5 KILO VERS BUIKSPEK
  • 50 GRAM (NP) ZOUT
  • 30 GRAM BRUINE BASTERDSUIKER
  • 3 TEENTJE KNOFLOOK
  • 1 GRAM VERS GERASPTE NOOTMUSKAAT
  • SCHIL VAN HALVE SINAASAPPEL
  • 4 PIMENT KORRELS
  • 30 ZWARTE PEPERKORRELS
  • 15 GRAM VERSE TIJM
  • 1/2 EETLEPEL PIKANT PAPRIKAPOEDER
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de suiker en het zout, in een hakmolen of keukenmachine en pulse het totdat het grofgemalen is. Doe nu het zout en de suiker erdoor en meng dit nog even goed door.
  2. Smeer het buikspek in met het kruidenmengsel. Verpak het buikspek met de kruiden in een ziplock-zak (een plastic druk & sluit zak) en leg het onderin de groentelade van de koelkast, met daarop twee pakken melk of iets anders zwaars. Draai het spek dagelijks om zodat de kruiden er goed in kunnen trekken. Laat dit minimaal een week in de koelkast liggen.
  3. Haal na een week het spek uit de koelkast en dep het goed droog met keukenpapier. Sommige mensen spoelen het zout eraf maar ik heb het alleen goed droog en schoongeveegd, zodat een klein beetje van de kruiden aan de buitenkant blijven zitten. Steek nu aan de bovenkant een vleeshaak door het vlees en hang het op een droge koele plaats (15/16 graden). Vaak wordt er ook geschreven dat je de pancetta in kaasdoek moet rollen maar dit hoeft niet, volgens mij.
  4. Laat het vlees nu indrogen totdat er nog een kilo over is, dit is 2/3 van oorspronkelijke gewicht. Dit duurde bij mij op de zolder precies een maand. Tijdens het drogen is er bij mij wel een klein beetje witte schimmel ontstaan, maar dit schijnt er bij te horen. Veeg dit met een lichtvochtige schone doek schoon. Verpak de pancetta in vershoudfolie en bewaar het in de koelkast (4 weken) of vriezer (6 maanden)
  5. De pancetta is heerlijk in de pasta carbonara, onder een gebakken eitje, als vleeswaren op brood of zo uit het vuistje.


Nutrition

  • Fat: 30
Dieser Eintrag wurde in Allgemein gepostet und markiert .

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.