
Kiplollies
Description
Zo maak je de lekkerste kiplollies
Ingredients
- Kip drumsticks met vel
- Bbq-rub
- Bbq-saus
Benodigdheden:
- Een stukje keukenpapier
- Bbq, geschikt voor indirecte bereiding
- Blokje rookhout, kersen of appel
Instructions
Voorbereiding van de kiplollies van de bbq:
- Snijd met een scherp mes de huid vlak onder het gewricht (2-3 centimeter vanaf de bovenkant) door tot op het bot. En schuif het vlees met vel wat naar beneden zodat het bot vrij komt.
- Pak een stuk keukenpapier en trek de huid naar boven en zet wat kracht om het over het gewricht te trekken.
- Snijd of knip met een schaar nu de losse delen weg.
- Duw het vlees zoveel mogelijk naar beneden en trek de huid naar beneden over het vlees.
- Haal de drumsticks nu door jouw favoriete bbq-rub en zorg dat de rub overal op het drumstickje zit.
- Herhaal dit bij elke drumstick.
Bereiding van de kiplollies van de bbq:
- Steek de bbq aan en maak hem gereed voor indirecte bereiding op 180 – 190 graden.
- Als de bbq op temperatuur is, leg je een blokje rookhout tussen je kolen en sluit je de deksel.
- Als de rook wit kleurt, zet je de drumsticks op het rooster. Deze laat je rechtop staan (op de foto gebruiken we hier het pannendekselrekje van IKEA voor).
- Als de kiplollies een kerntemperatuur hebben van 70 graden, lak je ze met jouw favoriete bbq-saus.
- Laat ze nu nog 15 – 20 minuten in je bbq staan zodat de kern kan stijgen naar 75 – 80 graden en dat de bbq-saus mooi karamelliseert.
- Nu zijn ze klaar en heb jij een fantastische snack. Eet smakelijk!
Notes
Bij dit recept nodig: