Holzkohlentortilla mit Schweinebauch mit Gin-Injektion

Holzkohle-Tortilla

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
houtskool tortilla

Houtskool tortilla met varkenswangen geïnjecteerd met Gin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten


Ingredients

Scale
  • 1 Kilo Varkenswangen
  • 100 Milliliter Gin
  • BBQ Rub. The Taste of Africa, No Rubbish
  • Appelcider
  • BBQ Saus
  • Tortilla’s
  • 1 Theelepel Houtskoolpoeder
  • 275 Gram Bloem
  • ½ Theelepel zout
  • 1 zakje instant gist (7 gram)
  • 175 Milliliter lauw water
  • Tomatensalsa
  • 500 gram Cherrytomaat
  • Bosje Peterselie
  • 1 Rode Ui
  • 1 Teen Knoflook
  • Olijfolie

Instructions

  1. Injecteer de varkenswangen met de gin. Gebruik hiervoor een injecteerspuit.
  2. Daarna mag je ze rubben met de rub van No Rubbish.
  3. Voeg bij het water het zakje gist en laat dit even staan.
  4. Meng de bloem met de houtskoolpoeder en zout.
  5. Voeg hierbij het gist mengsel. Meng dit goed zodat er een zwarte deegbal ontstaat. Dek dit af met een vochtige theedoek en laat dit een uurtje staan op een warme plek.
  6. Snij voor de tomatensalsa de cherrytomaat in 4en, de peterselie fijn, de rode ui en knoflook ragfijn. Meng alles met elkaar en voeg olijfolie toe.

Bereiding:

  1. Steek je BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 110 graden. Als de BBQ op temperatuur is mag je er een houtblokje toevoegen voor een rooksmaak. Ik gebruikte kersenhout.
  2. Leg de varkenswangen op de BBQ en hou de temperatuur constant. Laat de varkenswangen voor 3 uur roken.
  3. Na 3 uur pak je de varkenswangen samen met een eetlepel appelcider in aluminiumfolie per 2 a 3 stuks en leg je deze weer terug op de BBQ voor 2 uur.
  4. Na 2 uur haal je de wangen van de BBQ en laat je de temperatuur oplopen tot 250 graden, zet een skillet op zijn kop in de BBQ dit wordt je grillplaat.
  5. grill ze even kort aan

Angebot!

Angebot

Bavette

Ursprünglicher Preis war: €23,99Aktueller Preis ist: €23,50.
Angebot!

Angebot

Picanha

Vanaf: 21,99
Dieses Produkt weist mehrere Varianten auf. Die Optionen können auf der Produktseite gewählt werden
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

Vanaf: 10,50
Dieses Produkt weist mehrere Varianten auf. Die Optionen können auf der Produktseite gewählt werden
Angebot!

Angebot

spare Ribs

Ursprünglicher Preis war: €13,50Aktueller Preis ist: €12,99.

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5141 reviews.