
Hachee van paardenvlees
- Category: bbq
- Cuisine: French
Ingredients
Scale
- 1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree
Instructions
- Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
- Snijd de uien in flinke stukken.
- Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
- Voeg de tomatenblokjes toe – als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree – en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.